Одяг – це перше, що купує майбутня мама своєму малюкові. Саме з неї починається гострий шопоголізм.

Заходиш у дитячий магазин - а там все таке мі-мі-мі - і хочеться купити ці міні-шкарпетки і цей чудовий чоловічок, і те чарівне плаття, і ... гроші в гаманці закінчилися, на карті кредитний ліміт вичерпаний, а в будинок перетворився на квест-кімнату «Знайди свої речі серед завалів дитячих костюмів». Головне, щоб всі ці речі малюк зміг носити, радуючи кумедними образами.

У нашій статті ми розповімо, яким має бути одяг на новонароджених, на які нюанси звернути увагу, щоб шопінг приніс не лише задоволення, а й користь.

Склад одягу для малюків – читаємо бирки

Найголовніше у дитячому одязі – це тканина. Адже малюк ніколи раніше не носив одягу, і дуже бажано, щоб він йому сподобався. А отже мають бути комфортними та гіпоалергенними. Зверніть увагу, ми не сказали «натуральними», хоча і не варто брати одну синтетику. Давайте розглянемо який склад одягу для малюків у яких випадках потрібний.

  • Бавовна. Він же котон. Як тільки побачили, що вбрання на 100% складається з цього матеріалу, скоріше вистачайте. Ця ідеальна сировина для дитячих дрібничок – натуральна, гіпоалергенна, дихаюча. Весь одяг для новонароджених, який торкається тіла, повинен бути бавовняним. Є один виняток, але про нього нижче.
  • Вовна. Раніше вовна була єдиним порятунком у сувору зиму. Однак, незважаючи на свою натуральність, вона може колотися і викликати роздратування. До того ж догляд за вовняними речами забирає багато часу, якого у молодих батьків і так занадто мало. Тому купувати взимку вовняні речі для утеплення не обов'язково можна замінити синтетичними варіантами. Виняток – мериносова шерсть. Ця ідеальна білизна - влітку відводить вологу, взимку зберігає тепло, дуже ніжна на дотик і абсолютно гіпоалергенна.
  • Фліс . Легкий, м'який та теплий. Ця штучна шерсть здобула повагу навіть серед противників синтетики. Головна особливість флісу – вміння зберігати тепло навіть у мокрому стані. Обов'язково візьміть кілька флісових чоловічків і ковдру - вони Вам знадобляться для прогулянок в холодний день. Але пам'ятайте, що така річ може бути лише другим шаром, додатковим утепленням.
  • Плащівка . Основна функція плащової тканини – не пропускати вологу і вітер, з чим вона чудово справляється як складова верхнього одягу.

Економимо час – вивчаємо застібки

  • Другий за важливістю аспект, на який варто звернути увагу, бажаючи купити одяг для новонароджених – застібки . Від них залежить, як швидко Ви одягнете малюка, наскільки йому буде комфортно та безпечно. Адже немовля потрібно перевдягати досить часто, а значить, треба навчитися це робити максимально оперативно.
  • Блискавка. Найшвидший варіант: вжик - і все готове. Вибираючи речі на замку зверніть увагу на наявність захисту від затискання підборіддя (кишенька з тканини вгорі замку) та тканинної планки вздовж блискавки.
  • Кнопки. Оптимальний варіант. Їх можна розмістити там, де блискавкам немає місця – на ніжках для швидкого доступу до підгузника чи плечі для розширення горловини. Кнопки легко застебнути, водночас вони абсолютно безпечні.
  • Ґудзики. Краще не беріть вбрання, в якому більше двох гудзиків – вже через день Вам набридне їх постійно застібати-розстібати.
  • Зав'язки . Можуть розв'язатися у невідповідний момент. І знов-таки час на зав'язування бантиків. Тож найкраще утриматися від подібних варіантів.

Окремо відзначимо, що небажано брати чоловічки або боді з кнопками на спині - Вам незручно застібати, малютку не зручно в них спати.

Сподіваємося, наша стаття допоможе Вам купити одяг для новонароджених , який принесе радість Вам з немовлям. До речі, саме такі речі можна придбати у магазині Milagrosa. Заходьте до нас на сайт - Вам точно сподобається.